IVAN BILETIĆ I NIKOLINA KOVAČEVIĆ POBJEDNICI BiH DO 18 GODINA

1234

IVAN BILETIĆ I NIKOLINA KOVAČEVIĆ POBJEDNICI BiH DO 18 GODINA

 
Teniski klub " MLADOST " iz Banja Luke bio domaćin Državnog prvenstva  Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 18 godina starosti, koje je održano 8 i 9 juna .2024.godine.
 
Petnaestogišnja Nikolina Kovačević iz Doboja je zauzela prvo mjesto na Prvenstvu Bosne i Hercegovine za juniorke do 18 godina. Nikolina Kovačević se u finalu sastala sa Hennom Kadić iz Tuzle, te je sa 2-1 u setovima (4/6. 6/3, 6/3) osvojila Državno prvenstvo BiH, te ponijela titulu najbolje juniorke BiH u kategoriji U18. Henna Kadić je ulaskom u finale osvojila drugo mjesto na prvenstvu Bosne i Hercegovine juniorki do 18 godina starosti. Nikolina je do prvog mjesta došla, nakon što je bila slobodna prvo kolo,  te pobjedama nad Anom Savić i Anastasijom Ignjatić
 
Rezultati polufinalnih mečeva juniorki do 18 godina:
Nikolina Kovačević - Anastasija Ignjatić        W/0
Henna Kadić -  Alona Brzina                         6/3, 6/3           
 
Najbolje plasirani bosanskohercegovački junior na  ITF svjetskoj rang listi Ivan Biletić, novi je prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji juniora do 18 godina. Na prvenstvu Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci, Ivan Biletić je u finalnom i veoma kvalitetnom meču pobijedio Mateja Đokića rezultatom 7/5, 7/6(4). Matej je osvojio drugo mjesto, te je ponovio rezultat sa Zimskog prvenstva Bosne i Hercegovine iz februara mjeseca ove godine, koje se odigralo u Tuzli.
 
Rezultati polufinalnih mečeva juniora do 18 godina:
Ivan Biletić  -  Amar Silajdžić                        6/2,6/1
Matej Đokić - Amir Škrijelj                            6/0, 6/1
 
Teniski savez Bosne i Hercegovine ovim putem svim juniorkama i juniorima učesnicima  Državnog prvenstva BiH u kategoriji U18, prije svega ćestita na fer i sportskom nadmetanju, kao i na ostvarenim rezultatima. Posebne čestitke upućujemo Ivanu Biletiću i Nikolini Kovačeviću na osvojenim titulama prvaka i prvakinje Bosne i Hercegovine u kategoriji do 18. godina starosti.
 
#Tenis BiH # Prvenstva BiH #Kategorija juniori/ke 18&U