"EUROPEAN SUMMER CUPS 2024":Pobjede nad Švicarskom i Luksemburgom

1234
"EUROPEAN SUMMER CUPS 2024":Pobjede nad Švicarskom i Luksemburgom
 
Bosanskohercegovačke  juniorske teniskie reprezentacije do 14.godina završile su svoje nastupe na ekipnim europskim prvenstvima "EUROPEAN SUMMER CUPS 2024": u Njemačkoj gradu Bremenu i Istanbulu u Turskoj.
 
Juniorska ženska selekcija Bosne i Hercegovine predvođena sjajnom Teom Kovačević, ostvarila je dvije pobjede i jedan poraz u Grupi C  ekipnog europskog prvenstva za juniorke U14, koje je odigrano u Njemačkom gradu Bremenu. Bh juniorke su nakon tijesnog prvog dana takmičenja od Nizozemske od 2-1, drugog i trećeg dana ekipnog prvenstva Europe ostvarile dvije pobjede nad reprezentacijama Finske i Švicarske. U oba susreta rezultat je bio 2-1 za bosanskohercegovačke juniorke. Fantastična Tea je u svoja tri singl meča izgubila svega tri gema. Također, očekivane rezultate postigle su i Eda-Lara Šaćirović, koja je u singlu imala jednu pobjedu i jedan poraz, dok je Zana Kunosić u pojedinačnom meču imala jedan poraz. Mečevi parova su veoma bitni u ovom formatu takmičenja za konačni rezultat. Bh juniorke su u igri parova ostvarile dva poraza i jednu pobjedu. Na kraju možemo biti zadovljni osvajanjem petog mjesta u Grupi C ekipnog europskog prvenstva za juniorke do 14.godina starosti.
 
Bosanskohercegovački juniori su na ekipnom europskom prvenstvu "EUROPEAN SUMMER CUPS 2024"  u Istanbulu imali dva poraza i jednu pobjedu. Bh juniori su prvenstvo otvorili  porazom od Bugarske od 3-0. Drugog dana prvenstva u meču protiv selekcije Hrvatske, iako su imali i meć loptu, bh juniori su na kraju doživjeli poraz 2-1. Trećeg i posljednjeg dana europskog prvenstva  bosanskohercegovački juniori su sa 2-1 bili bolji od Luksemburga za prvu pobjedu na prvenstvu, te plasman na sedmo mjesto u Grupi D u Turskom gradu Istanbulu. Mahir je u pojedinačnim mečevima igrao dobro, li je ipak u veoma neizvjesnim mečevima na kraju doživio tri poraza. Adi je u singlu imao jednu pobjedu i jedan poraz, dok je Filip ostvario jednu pobjedu. U dublu su bh juniori imali jednu pobjedu i dva poraza.
 
Sve u svemu možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima U14 reprezentacija Bosne i Hercegovine na ekipnim europskim prvenstvima "EUROPEAN SUMMER CUPS 2024"
 
#Tenis BiH #European Summer Cups 2024 #Tennis Europe #BH Telecom